Καρότο

Καρότο

Τα μυστικά των καρότων για την ομορφιά

Πιστεύατε ότι τα καρότα ήταν πολύτιμο συστατικό μόνο στην κουζίνα; Αυτό δεν συμβαίνει, διότι αυτό το έντονα χρωματισμένο λαχανικό έχει επίσης εξαιρετικές ιδιότητες για το δέρμα, τόσο χάρη στο β-καροτένιο που βοηθά στην ενίσχυση και τη σφράγιση του μαυρίσματος, όσο και με τη μορφή εκχυλίσματος που λαμβάνεται από τους σπόρους και τα φύλλα. Η Philip Martin’s χρησιμοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού στη  σειρά Sun System Protection.

 

Οι διαφορετικές συνθέσεις

Το καρότο εισάγεται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών σε διάφορες μορφές: λάδι ή εκχύλισμα. Κανένα μέρος του λαχανικού δεν πετάγεται.

Όταν μιλάμε για λάδι καρότου, εννοούμε τόσο το αιθέριο έλαιο που λαμβάνεται από τους σπόρους όσο και το λάδι που λαμβάνεται με τη διαβροχή του ίδιου του καρότου σε λάδι.

Το αιθέριο έλαιο εξάγεται από την απόσταξη των σπόρων του καρότου, οι οποίοι ξηραίνονται και συνθλίβονται πριν αποσταχθούν, ενώ για την παρασκευή του προστίθεται ένα φυτικό έλαιο όπως το κραμβέλαιο και συχνά κάποια βιταμίνη .

Και οι δύο εναλλακτικές είναι χρήσιμες στον τομέα των καλλυντικών για μια θεραπεία ευεξίας για  το δέρμα και τα μαλλιά.

 

Εκχύλισμα φύλλων καρότου

 

Το λιπαρό εκχύλισμα που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά προέρχεται είτε από φύλλα καρότου είτε από τις ρίζες του φυτού. Η Philip Martin’s περιλαμβάνει εκχύλισμα φύλλων καρότου στη σειρά Sun System Protection: το συστατικό παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ακεραιότητας της λειτουργίας της κυτταρικής μεμβράνης και των ιστών του δέρματος, καθώς βελτιώνει επίσης την ενυδάτωση και την προστασία.

 

Τα οφέλη για το δέρμα

 

Το εκχύλισμα φύλλων καρότου είναι μια πραγματική πανάκεια για την υγεία του δέρματος. Το συστατικό χρησιμοποιείται από την Philip Martin's για τη διατήρηση της ακεραιότητας της λειτουργίας της κυτταρικής μεμβράνης, ώστε να την προστατεύει, να την ενυδατώσει και να διατηρήσει την ελαστικότητα. Το μαύρισμα γίνεται τόσο αποτελεσματικό και ασφαλές και ενώ χαλαρώνετε στον ήλιο, το δέρμα ανακτά την ευημερία του.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.