Μέντα

Η μέντα είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό, με έντονο άρωμα, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Labiate και στο γένος Mentha. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθαρή μορφή ή σε μορφή αιθέριου ελαίου. Η Philip Martin’s το χρησιμοποιεί ως αιθέριο έλαιο στην περιποίηση μαλλιών και στη φροντίδα του δέρματος.

 

Το φυτό

Ο όρος "Piperita" φαίνεται να προέρχεται από τη λέξη "πιπέρι", που υποδηλώνει την πικάντικη γεύση του φυτού. Το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται από τα φύλλα, το κύριο συστατικό του οποίου είναι η μενθόλη.

Χρησιμοποιείται ευρέως ως άρωμα στις οδοντόκρεμες, η έντονη αναζωογονητική και τονωτική του καθώς και η ελαφρώς στυπτική του ικανότητα αξιοποιείται για καθαρά καλλυντικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται επίσης για την αποτελεσματικότητά του ως καταπραϋντικό και καθαριστικό στοιχείο. Δίνει επίσης στο προϊόν μια ευχάριστη νότα βάλσαμου.

Τα οφέλη για τα μαλλιά και το δέρμα

Η Philip Martin’s  χρησιμοποιεί λάδι μέντας για την έντονη αναζωογονητική και τονωτική του ικανότητα, καθώς και την στυπτική και αντιφλεγμονώδης δράση του. Εάν εφαρμόζεται στο δέρμα μαζί με ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, είναι στην πραγματικότητα ικανό να ελαφρύνει και να αναζωογονήσει τις ρίζες, καθαρίζοντάς τες από το υπερβολικό σμήγμα. Αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό για ερεθισμένο, με κνησμό και ξηρό τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέποντας  την τριχόπτωση.

Το έλαιο μέντας είναι επίσης χρήσιμο για τον καθαρισμό του δέρματος, να καταπραΰνει τις κοκκινίλες και το ηλιακό έγκαυμα

Η αναζωογονητική δύναμη

Η μενθόλη έχει δροσιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα και στις βλεννογόνους μεμβράνες, χάρη στην ανακουφιστική και καταπραϋντική της  ικανότητα. Χρησιμοποιείται για ξέπλυμα, γαργάρες, σε περίπτωση πονόδοντου, βήχα, κρυολογήματος και είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση εκζέματος. Τρίβοντας το στους κροτάφους βοηθάει σε περιπτώσεις  ημικρανιών και πονοκεφάλων.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published