Πανθενόλη

Πανθενόλη

Βαθιά ενυδάτωση χάρη στην Πανθενόλη

Η πανθενόλη είναι ένα πραγματικό κόσμημα για καλλυντικά, που  χρησιμοποιείται  τόσο για τα μαλλιά όσο για το δέρμα και υπάρχει σε πολλά προϊόντα ομορφιάς για τις ενυδατικές του ιδιότητες. Η Philip Martin’s  χρησιμοποιεί αυτό το πολύτιμο συστατικό σε πολλά προϊόντα  της.

 

Που το βρίσκουμε?

Η πανθενόλη, που ονομάζεται επίσης προβιταμίνη Β5, υπάρχει σε ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής. Έχει χημική δομή που μοιάζει με αλκοόλη και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ενυδάτωση και τη λείανση του δέρματος και των μαλλιών.

 

Το παντοθενικό οξύ από το οποίο αποτελείται παράγεται από φυτά και άλλους οργανισμούς αλλά όχι από τον άνθρωπο. Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχει σε πολλά τρόφιμα όπως: κρέας, όσπρια, λαχανικά, μέλι και κρόκους αυγών.

 

Τα οφέλη που δίνονται από την Πανθενόλη

Αναγνωρισμένος ως απαραίτητος παράγοντας για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος, η πανθενόλη αποτρέπει την ξηρότητα που προκαλείται από τον ξηρό αέρα, έχει ισχυρή ικανότητα να διατηρεί την υγρασία του δέρματος, κρατώντας  το απαλό και ελαστικό. Διεγείρει επίσης τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και την αποκατάσταση των ιστών. Χρησιμοποιείται επίσης ως μαλακτικό και καταπραϋντικό μέσο, το οποίο βοηθά την επιδερμίδα να δημιουργήσει ένα φράγμα κατά του ερεθισμού και της απώλειας υγρασίας.

Μια άλλη γνωστή χρήση είναι κατά του εγκαύματος από τον ήλιο, καθώς βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση των ζημιών που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.